Naar homepage
Naar homepage
Veenderij

Veenderij in Ederveen viert tienjarig bestaan met open huis

De Veenderij in Ederveen viert op 9 december 2017 haar tienjarig bestaan met een open huis. De Veenderij biedt in het hart van het dorp vijftien seniorenappartementen op de begane grond zorg en diensten aan huis. In het gebouw is het thuiszorgteam van Opella gehuisvest. De Begeleiding Groep biedt er dagbesteding voor senioren die in of buiten de Veenderij zelfstandig wonen.

“Je wilt niets liever dan in je eigen dorp blijven wonen”

Ouderen blijven graag zelfstandig wonen. De Veenderij was in 2007 de tijd vooruit met volledig rolstoeltoegankelijke huurappartementen voor senioren (aanboden door Woonstede). Hier bood Opella zorg en dienstverlening aan huis aan. Eventueel benodigde zorg en dienstverlening worden persoonlijk en op maat afgestemd door de wijkverpleegkundige. Henk van Dijk is bewoner van het eerste uur. “Je wilt niets liever dan in je eigen dorp blijven wonen, waar je je kennissen en vrienden hebt. Ik kook mijn eigen maaltijden en haal mijn boodschappen in het dorp. Ik huur mijn woning in de Veenderij met huurtoeslag en de zorg is uitstekend. Toen ik na een operatie tijdelijk meer zorg nodig had, was dat snel geregeld.”

Henk van Dijk, bewoner van het eerste uur


Ontmoeting

Het thuiszorgteam van Opella werkt vanuit de Veenderij in het gebouw en in heel Ederveen. Een gezamenlijke huiskamer biedt bewoners die daar behoefte aan hebben ruimte voor ontmoeting, bijvoorbeeld in de vorm van een maaltijd. Opella ondersteunt het zelfstandig wonen in of buiten de Veenderij. Senioren kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan activiteiten bij de dagbesteding Begeleiding Groep. Van gespreksgroepen tot geheugentraining en creatieve bezigheden tot bewegen voor ouderen.

Open huis
Belangstellenden kunnen (opnieuw) kennis maken met de Veenderij. Op zaterdag 9 december 2017 is er van 15.00 tot 17.00 uur open huis. De Veenderij ligt aan de Veldjesgraaf 47 in Ederveen. De eerste 75 bezoekers ontvangen een leuke goodiebag, mogelijk gemaakt door Opella en supermarkt Plus.

Meer informatie over de Veenderij.