Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
maatschappelijk werk ede

Trainingen en activiteiten Maatschappelijk Werk Ede

Maatschappelijk Werk Ede biedt verschillende trainingen en activiteiten voor inwoners van de gemeente Ede, zoals de relatietraining, assertiviteitstraining en gespreksgroep Alcohol en 55+. 

Assertiviteitstraining: leren opkomen voor jezelf

  • Heb je ook moeite om voor je eigen mening uit te komen? Kun je moeilijk ‘nee’ zeggen? Wil je dat leren? Dan is een assertiviteitstraining iets voor jou! In deze training leer je grenzen stellen en beter voor jezelf op te komen. Maar ook omgaan met kritiek en met ruzie. Bekijk hier de flyer met meer informatie.
  • De training is voor inwoners van de gemeente Ede die 18 jaar of ouder zijn. Om een groep door te laten gaan zijn we afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden en of er voldoende deelnemers zijn.
  • Het volgen van de training kost 25 euro.
  • De training heeft 6 wekelijkse bijeenkomsten van elk 2 uur. De training van het najaar 2021 is inmiddels vol. Je kunt je al wel aanmelden voor de training voorjaar 2022 via het aanmeldformulier. 
assertiviteitstraining maatschappelijk werk ede

Gespreksgroep Alcohol en 55+

Elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur is in de Honskamp in Lunteren de gespreksgroep Alcohol en 55+. Mensen die belemmeringen ervaren door het gebruik van alcohol of andere middelen en daar verandering in aan willen brengen, kunnen deelnemen aan deze gespreksgroep. Een ervaringscoach en professional begeleidt de groep. Kom kunnen gerust binnen lopen om kennis te maken. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Waar: verpleeghuis de Honskamp, Dorpsstraat 25, 6741 AA Lunteren. Gebruik vanwege corona de ingang aan de achterzijde. De gespreksgroep vindt plaats in de Dagbestedingsruimte.
Meer informatie over de gespreksgroep is te lezen in de flyer Gespreksgroep Alcohol en 55+
Vragen kun je mailen naar info@maatschappelijkwerkede.nl of iriscovery@iriszorg.nl 

gespreksgroep Alcohol en 55+

Relatietraining Ik ook van jou

Verlang je ook naar een sterke relatie die tegen een stootje kan? En wil je er samen aan werken om je relatie nog leuker te maken? Door de relatietraining ga je elkaar nog beter leren kennen en waarderen. Je gaat op een leuke en ontspannen manier met je relatie aan de slag. 

  • Ontdek (opnieuw) de kracht van jullie relatie.
  • Verbeter jullie communicatie.
  • Leer van verschillen.

Als je wilt gaan voor een sterke relatie, geef je dan op!
De training wordt (corona-proof) aangeboden voor €50,- per persoon. Mochten de financiën een knelpunt zijn, dan kun je contact opnemen met Stimenz in Ede en wordt er met jullie gekeken naar de mogelijkheden.
Meer informatie over de inhoud van de training lees je in op www.ikookvanjou.net/training-ik-ook-van-jou-ede/  
Aanmelden voor de training 'Ik ook van jou' kan via het aanmeldformulier.

Relatietraining Ik ook van jou

Training ScheidingsATLAS

ScheidinsATLAS is een kortdurende training speciaal ontwikkeld met en voor gescheiden ouders, ter ondersteuning van ouderschap na scheiding. De training biedt informatie en concrete handvaten gericht op ondersteuning van kinderen en communicatie met de andere ouder. De training wordt gegeven in twee sessies van 3 uur.

Thema’s die aan bod komen tijdens de eerste sessie: impact scheiding op het gezin, ouderschap na scheiding, communicatie met de andere ouder. Thema’s die aan bod komen tijdens de tweede sessie: omgaan met meningsverschillen, ouderschap en ouder-kind relatie, je krachtig voelen na de scheiding.

Een ouder kan zich als individu aanmelden. Dit hoeft dus niet gezamenlijk en het is ook niet verplicht dat beide ouders deelnemen.

Dagen en tijden

Sessie 1: Vrijdag 21 januari 2022 van 09:00 – 12:00
Sessie 2: vrijdag 18 februari 2022 van 09:00 – 12:00

Kosten

Deelname training: 15 euro p.p.
Boek ScheidingsATLAS (zelf aan te schaffen): 20 euro

Aanmelden kan via het formulier op de website.

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur bellen met Maatschappelijk Werk Ede: 088 784 62 06. Of mail naar: Info@maatschappelijkwerkede.nl