Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Tarieven huishoudelijke hulp Wageningen niet toereikend

Opella heeft besloten niet in te schrijven op de aanbesteding van de gemeente Wageningen voor de hulp bij het huishouden voor 2018-2021. De gemeente stelt nieuwe eisen, waardoor de tarieven niet toereikend zijn. Opella biedt sinds 2009 naar volle tevredenheid de hulp bij het huishouden in Wageningen.

De gemeente Wageningen wil dat de zorgorganisatie die de hulp bij het huishouden biedt meer administratieve taken op zich neemt. Dit moet voor het geboden tarief. Meer taken zoals het rechtstreeks factureren van de eigen bijdrage van de rijksoverheid aan klanten. Daar hoort ook het risico bij als klanten niet betalen. Verder komen er andere, zwaardere, taken voor de huishoudelijk medewerkers. Het is onduidelijk wat die taken precies inhouden. Ook is niet duidelijk of medewerkers gezien het geboden tarief het salaris zouden kunnen krijgen waar zij recht op hebben. Opella besloot niet in te schrijven. Reden hiervoor is dat de organisatie daarmee verlies zou lijden op de hulp bij het huishouden in de gemeente Wageningen. 

Opella betreurt de beslissing. De huidige klanten en medewerkers zijn erg tevreden over de hulp bij het huishouden van Opella in Wageningen. Klanten waarderen de hulp bij het huishouden in Wageningen met het cijfer 8,1 (ZorgkaartNederland.nl) en de medewerkertevredenheid is gemiddeld 8. Opella heeft medewerkers en klanten geïnformeerd over dit besluit. Naar verwachting zal een andere aanbieder de hulp bij het huishouden in de gemeente Wageningen overnemen met ingang van 1 januari 2018.