Procedure bij sollicitatie

Heb je een vacature gevonden die je aanspreekt? Reageer dan direct via de button 'Solliciteer' onderaan de vacature! 

Is er geen passende vacature, maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden voor je? Stuur dan hier een open sollicitatie of bel met onze Recruiter Wendy de Roo, 06 1558 4550 voor meer informatie over het werken bij Opella.

Als je hebt gesolliciteerd krijg je automatisch een ontvangstbevestiging. Je sollicitatie wordt opgepakt door het team bij werving en selectie en intern doorgestuurd naar het betreffende team of leidinggevende.

Wij laten je zo snel mogelijk weten of we je kunnen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Dit gebeurt uiterlijk 5 werkdagen na de sluitingsdatum van de vacature. Tijdens dit gesprek focussen we op wie je bent en hoe je kunt bijdragen aan het welbevinden van onze klanten.

Als jij de nieuwe collega blijkt te zijn die wij zoeken, volgt een tweede gesprek waarin we de arbeidsvoorwaarden met je doornemen. Afspraken leggen we vast in een arbeidsovereenkomst. Je krijgt die overeenkomst per mail toegestuurd, met een uitnodiging om de overeenkomst te komen tekenen op ons kantoor aan de Galvanistraat 7 in Ede. Bij het tekenen krijg je van onze personeelsadministratie ook een aanvraagformulier mee voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wettelijk ben je verplicht om deze VOG voor de start van je arbeidsovereenkomst bij ons in te leveren. 

Hierna kun jij aan de slag als Opellamedewerker!
Onderdeel van je introductieprogramma is de kennisdeelbijeenkomst. Bij het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst ontvang je hier een uitnodiging voor. Hierin leer je meer over de visie en kernwaarden van Opella, krijg je informatie over wat Opella allemaal doet en maak je kennis met andere nieuwe (vrijwillige) collega’s.