Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Opella zoekt Maatje voor een praatje

De feestmaand december staat voor de deur. Een maand die voor mensen met een klein netwerk soms lastig kan zijn. Opella zoekt daarom een Maatje voor een praatje: vrijwilligers die er regelmatig voor iemand willen zijn om bij te praten.

In de gemeente Ede komen de vrijwilligers van de Bezoek- en Opvangservice bij mensen thuis. Vrijwilligerscoördinator Willy Roelofsen: “Hulpvragers zijn vaak ouderen of mensen met een chronische ziekte bij wie het sociale netwerk uitdunt en er soms veel op de schouders van mantelzorgers rust. Daarom zoeken we vrijwilligers die een uurtje per week met een vast iemand bijpraten. Het gaat dan puur om gezellig contact, niet om huishoudelijke taken of zorgtaken. Zo’n uurtje doet veel. Het vergroot de wereld van mensen. Door bijvoorbeeld een wandeling te maken of even naar de markt te gaan. En het geeft eventuele mantelzorgers de gelegenheid om zelf even bij te tanken.”

Willy Roelofsen (links) en Corry van der Molen
coördineren Maatje voor een praatje


Opella biedt vrijwilligers begeleiding en de mogelijkheid om deel te nemen aan trainingen. Willy: “Wat verder vooral belangrijk is, is dat je vanuit menselijke betrokkenheid een uurtje wilt investeren in een ander. Het is dankbaar werk dat voor beide kanten heel waardevol kan zijn. Uiteraard moet er een klik zijn. Aan ons de taak om in het voortraject een goede ‘match’ te vinden.” Wilt u meer informatie of heeft u interesse om een maatje te worden? Lees hier verder.