Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Opella doet met verpleeghuis Walraven mee aan proef bezoek verpleeghuizen

Walraven in Bennekom is een van de 25 verpleeghuizen in Nederland die meedoet aan de proef met een beperkte bezoekregeling. We zijn heel blij dat er voor de bewoners en naasten van Walraven weer beperkte mogelijkheden komen voor bezoek. Uiteindelijk doel is natuurlijk dat we in Nederland leren van deze proef, zodat een vorm van bezoek voor andere verpleeghuisbewoners, revalidanten en ouderen ook weer mogelijk wordt.

Voor de andere Opellalocaties geldt helaas dat er nog geen bezoek is toegestaan. De overheid geeft aan dat als de proef met de 25 verpleeghuizen goed werkt, het de bedoeling is dat vanaf 25 mei 2020 meer locaties in Nederland hiervoor in aanmerking komen.

De veiligheid van bewoners, naasten en onze medewerkers staat voorop bij de proef met een beperkte bezoekregeling in Walraven. Dit betekent dat het bezoek in Walraven er anders uit zal zien dan naasten gewend waren voor de coronacrisis. Zij houden zich aan afspraken als één vaste bezoeker voor een bewoner en het maken van een afspraak voor het bezoek. Opella heeft de afgelopen weken zorgvuldig stilgestaan bij de afspraken die nodig zijn om (beperkt) bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Onder andere de cliëntenraad, artsen, ondernemingsraad en verzorgenden en verpleegkundigen adviesraad (VAR) hebben hierover meegedacht. Ook de overheid stelt uit het oogpunt van veiligheid eisen aan de beperkte bezoekregeling voor deze 25 verpleeghuizen. Uiteraard wil niemand dat er coronabesmetting plaatsvindt. Bestuurder Kars Hazelaar vertelde op 11 mei op NPO Radio 1 hoe Opella het bezoek bij Walraven organiseert en hoe mensen het ervaren. Luister het fragment terug. 

We hopen op een geslaagde versoepeling van de bezoekregeling bij Walraven. Zodat ook andere Opellalocaties en de verpleeghuizen in Nederland hiervan kunnen leren. En er op termijn voor iedereen weer een vorm van bezoek mogelijk is.