Nieuwbouw Baron van Wassenaerpark

Op het Baron van Wassenaerpark in Bennekom heeft Opella het specialistisch centrum Elias gerealiseerd. Meer informatie over de mogelijkheden bij Elias vindt u op deze pagina's:

Elias revalidatie

Elias observatie en diagnostiek

Elias expertise- en behandelcentrum

 

Werken bij Elias
Wil jij werken in een gloednieuw gebouw met een nieuw team? Wij zijn op zoek naar enthousiaste nieuwe collega's. Bekijk onze vacaturepagina. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Matthijs Kloek via 06 2906 7923 of Ina Vermin via 06 1502 4529. 

Vacaturepagina Opella

 

Het Baron van Wassenaerpark
Op het Baron van Wassenaerpark heeft Opella dichtbij elkaar in een parkachtige woonwijk alles binnen handbereik wat in de zorg, behandeling en ondersteuning van ouderen en chronisch zieken nodig kan zijn. We kijken daarbij goed naar wat iemand nodig heeft om zijn of haar eigen leven te kunnen leiden. Zorg en ondersteuning organiseren we in samenhang met één klant, één plan, één arrangeur. We gaan uit van wat voor de klant belangrijk is en wat de klant zelf kan doen, samen met familie en het eigen netwerk, met voorzieningen in de wijk, met hulpmiddelen en zorgtechnologie en waar nodig met professionals. De arrangeur kan zorg en ondersteuning inzetten uit verschillende financiële domeinen (Wmo, Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg). Klanten, naasten en professionals binnen en buiten Opella werken met elkaar samen rondom de klant.

De mogelijkheden bij Elias
Werken, wonen en verblijven bij Elias betekent gebruikmaken van een nieuwe, moderne locatie, volledig gericht op ouderen met een tijdelijke of chronische aandoening. Het doel is dat mensen zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden. Zorg en ondersteuning worden ingezet door één arrangeur. De professionals van Opella werken nauw samen met elkaar, de klant, naasten en professionals buiten Opella. Daarmee maken we het mogelijk dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Opella biedt straks in Elias: 

  • Geriatrische revalidatiezorg: onder deskundige begeleiding werken aan een fitte en snelle terugkeer naar huis, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. De nieuwbouw krijgt op de eerste verdieping 36 kamers voor 40 revalidatieklanten.
  • Verpleeghuis somatiek: verpleeghuiszorg voor mensen met lichamelijke beperkingen. Op de tweede etage van de nieuwbouw realiseert Opella 20 kamers voor verpleeghuiszorg.
  • Artsen, psychologen en behandelaars: de nieuwbouw is de uitvalsbasis voor de specialisten ouderengeneeskunde (artsen), psychologen en therapeuten van Opella. Klanten binnen en buiten het gebouw kunnen een beroep op hen doen.
  • Dagbesteding: in het gebouw komt ook weer dagbesteding voor zelfstandig wonende ouderen in de Begeleiding Groep.
  • Ontmoetingsplek waar u even binnen kunt lopen voor een kopje koffie, iets lekkers en/of een broodje of maaltijd, met beperkte winkelfaciliteiten.

Daarnaast biedt Opella op het Baron van Wassenaerpark


De naam Elias

Net als de andere gebouwen op het Baron van Wassenaerpark kiezen we voor de nieuwbouw een naam die verbonden is aan de geschiedenis van het park. Dat wordt de naam Elias. Walraven Elias Johan van Wassenaer (1827-1905) kreeg met zijn vrouw Carolina Adriana Albertina Jacoba van Balveren vier kinderen. Onder wie Karel Gerrit Willem van Wassenaer (1864-1946). Karel trouwde met Machtella van Lynden (1880-1943). Dit echtpaar heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Opella in Bennekom. De baron schonk een stuk van zijn landgoed aan de Johanniter Orde. Op de grond werden het streekziekenhuis en de verpleeghuizen De Breukelderhof en De Halderhof gebouwd.