Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Nieuwbouw Baron van Wassenaerpark

Op het Baron van Wassenaerpark in Bennekom vervangt Opella de tijdelijke bouw van revalidatielocatie het Baken door nieuwbouw.

Opella realiseert de nieuwbouw tussen het huidige Baken en de Edeseweg. Het ontwerp, dat goed past bij de omgeving van het Baron van Wassenaerpark, is tot stand gekomen in samenwerking tussen vastgoed van Opella, zorgprofessionals, ontwikkelaar en aannemer Van Wijnen en architectenbureau MIX architectuur. Bekijk de afbeeldingen en een korte toelichting

De bouw is in juni 2020 gestart. Ruim een jaar later - in september 2021 - vindt naar verwachting de oplevering plaats en aansluitend de verhuizing naar de nieuwbouw. Daarna verwijdert Opella de tijdelijke bouw van het Baken en komt er op die plek uitbreiding van het groen in het park (laatste kwartaal van 2021). 

De mogelijkheden van de nieuwbouw

De nieuwbouw houdt dezelfde functies als het Baken en biedt enkele nieuwe mogelijkheden

  • Revalideren, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Herstel van mogelijkheden en terugkeer naar het eigen huis staan centraal. De nieuwbouw krijgt op de eerste verdieping 36 kamers voor 40 revalidatieklanten.
  • Verpleeghuis: op de tweede etage van de nieuwbouw realiseert Opella 20 kamers voor verpleeghuiszorg.
  • Artsen, psychologen en behandelaars: de nieuwbouw blijft de werkplek voor de specialisten ouderengeneeskunde (artsen), psychologen en therapeuten van Opella. Klanten binnen en buiten het gebouw kunnen een beroep op hen doen.
  • Dagbesteding: in het gebouw komt ook weer dagbesteding voor zelfstandig wonende ouderen in de Begeleiding Groep.
  • Restaurant: Opella zoekt een (horeca)samenwerkingspartner om een restaurant met beperkte winkelfaciliteiten te realiseren in de nieuwbouw.

Nieuwbouw krijgt naam Elias

Net als de andere gebouwen op het Baron van Wassenaerpark kiezen we voor de nieuwbouw een naam die verbonden is aan de geschiedenis van het park. Dat wordt de naam Elias. Walraven Elias Johan van Wassenaer (1827-1905) kreeg met zijn vrouw Carolina Adriana Albertina Jacoba van Balveren vier kinderen. Onder wie Karel Gerrit Willem van Wassenaer (1864-1946). Karel trouwde met Machtella van Lynden (1880-1943). Dit echtpaar heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Opella in Bennekom. De baron schonk een stuk van zijn landgoed aan de Johanniter Orde. Op de grond werden het streekziekenhuis en de verpleeghuizen De Breukelderhof en De Halderhof gebouwd.

Een sfeerimpressie van de nieuwbouw

 

Ook revalidatie in Oosterbeek

Opella biedt ook in Oosterbeek revalidatie in de Valkenburcht. Deze revalidatielocatie zal blijven bestaan om ook de mensen uit deze regio dichtbij huis de mogelijkheid voor revalidatie

Digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwbouw? Vul dan uw gegevens in en wij sturen u elk kwartaal de nieuwsbrief over deze nieuwbouw