Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Medewerkers met taart

Leerafdeling Opella thuiszorg Wageningen van start

Binnen de gezondheidszorg is grote behoefte aan meer verzorgenden en verpleegkundigen. Zorgdienstverlener Opella is in de thuiszorg in Wageningen gestart met een leerafdeling, waardoor de organisatie nog meer mensen kan opleiden. Op de leerafdeling vormen leerlingen met elkaar een team. Als team zijn ze verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning aan een groep klanten. Eind augustus gingen de eerste leerlingen aan de slag op de leerafdeling.

Bij een leerafdeling trekken de leerlingen samen op, waardoor ze on the job veel van elkaar kunnen leren. Zij krijgen een dienstverband bij Opella, een inwerktraject en begeleiding door een professional van de organisatie. De leerlingen worden opgeleid in de eigen Opella Academie. Ze volgen daar de landelijk erkende opleiding Verzorgende IG. De opleiding is op maat gemaakt, afgestemd op vooropleiding en werkervaring van de individuele deelnemers. De leerlingen werken tijdens de opleiding niet alleen binnen de thuiszorg. Ze werken bijvoorbeeld ook in de kleinschalige verpleeghuizen en revalidatie van Opella. Na behalen van het diploma is er een baangarantie binnen de organisatie.

Jaarlijks telt de Opella Academie in diverse leerjaren ongeveer tachtig studenten. In januari 2018 is er nog ruimte voor nieuwe leerlingen. Wij hebben plaats voor zowel mensen die al werkervaring hebben in de zorg, als mensen zonder ervaring. Werken op de leerafdeling is mogelijk voor mensen die al (gedeeltelijk) zijn opgeleid in de zorg. Zij zijn bijvoorbeeld opgeleid als helpende of tweedejaars leerling-verzorgende.