Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Klant en zoon

Leefstijlmonitoring en valsensor

Leefstijlmonitoring en/of een valsensor kunnen u ondersteunen om veilig thuis te blijven wonen.

Leefstijlmonitoring

Bij leefstijlmonitoring worden slimme sensoren in uw huis geplaatst, die uw dagelijks bewegingspatroon analyseren. De informatie wordt verstuurd naar een overzichtelijke app, die ongebruikelijke situaties meldt en alarm slaat als er iets mis is. Bijvoorbeeld als er geen beweging is in huis of als de bewoner niet thuis is gekomen. De sensoren signaleren ook veranderingen in gedrag, waardoor preventie nodig is. Bijvoorbeeld of u minder gaat bewegen of minder maaltijden gebruikt. Een familielid krijgt de signalen binnen en kan waar nodig actie ondernemen.

Leefstijlmonitoring is geschikt voor mensen die prettig en met privacy zelfstandig willen wonen. Opella heeft ervaring met de leefstijlmonitoring van Sensara. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van camera’s of microfoons, maar van discrete draadloze bewegingssensoren. U bepaalt wie van uw contactpersonen welke informatie mag ontvangen. Gecertificeerd op het gebied van privacy en internet veiligheid. Voor leefstijlmonitoring heeft u internet en Wifi nodig. U sluit voor leefstijlmonitoring een abonnement af met De ZorgCentrale. 

Valsensor

Een valsensor is voor u geschikt als u een groot risico loopt op vallen. Bijvoorbeeld doordat u niet meer zo vast ter been bent. Bij een val wordt het alarm geactiveerd en ontstaat er een spreek-luisterverbinding met de meldkamer van De ZorgCenrale. U sluit voor de valsensor een abonnement af met De ZorgCentrale.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222