Naar homepage
Naar homepage

Handtekeningen gezet voor Stadsboerderij Wageningen

Maandagmiddag 12 november vond de ondertekening van de contracten plaats voor het mini dierenpark (vanaf nu Stadsboerderij genoemd), de beweegtuin en het gebruik van de Stadsboerderij. De ondertekening was belangrijk omdat die markeert dat alle initiatieven er ook daadwerkelijk gaan komen. 

Afgevaardigden van Stichting Mini Dierenpark, Opella, ‘s Heeren Loo en de Woningstichting ondertekenden maandag de contracten. Dat betekent dat nu op het terrein rondom de Stadsboerderij, het Mini Dierenpark en de beweegtuin gaat komen. Het Mini Dierenpark heet vanaf nu ook Stadsboerderij. 

De Stadsboerderij ligt in de nieuwe wijk Torckdael, vlak naast de gelijknamige locatie van Opella. Bestuurder Kars Hazelaar zette maandag zijn handtekening en is verheugd met deze ontwikkeling: "Er komt een beweegtuin waar iedereen welkom is maar zeker ook de bewoners van ons zorgcomplex. Een mooie plek om samen met hun kleinkinderen buiten actief te zijn. Bij ons zorgcomplex in Bennekom blijkt een beweegtuin populair. Dat verwachten we hier op deze prachtige plek ook."

De afgelopen weken is de grond op Torckdael al klaar gemaakt voor het gebruik voor de Stadsboerderij en de beweegtuin. Er staan zelfs al wat beweegtoestellen in de tuin. Als alles volgens planning verloopt, opent de Stadsboerderij in het voorjaar van 2019 haar deuren. De komende tijd wordt het terrein omgeploegd voor de dieren, wordt de tuinmanswoning (zoals het gebouw heet) in gebruik genomen en de volières neergezet.

Stadsboererij Wageningen