Naar homepage
Naar homepage

Gezocht senioren gemeente Ede voor project over spieren

Vijfenzestigplussers die minder kracht ervaren dan voorheen kunnen meedoen in een onderzoeksproject van Wageningen Universiteit, uitgevoerd samen met Opella. Kosten dagelijkse activiteiten zoals traplopen of opstaan uit een stoel u meer moeite? Kom naar een van de informatiebijeenkomsten deze maand in Ede of Bennekom.

Wageningen Universiteit en Opella voeren in 2017 en 2018 een wetenschappelijk onderzoeksproject uit ‘ProMuscle in de Praktijk’. Dit project combineert krachtoefeningen en eiwitrijke voeding voor 65-plussers en kijkt naar veranderingen in spieren en spierkracht. Twee groepen worden vergeleken. Een groep krijgt geen krachttraining en aangepaste voeding. De andere groep gaat onder begeleiding aan de slag met training en persoonlijke voedingsadviezen.We nodigen u van harte uit om mee te doen. Iedereen die meer wil weten over dit mooie project is welkom op een van de informatiebijeenkomsten:

  • Maandag 13 november in Walraven, Bennekom
  • Dinsdag 14 november in Walraven, Bennekom
  • Donderdag 16 november in de Brink, Bennekom
  • Woensdag 22 november in de Meerpaal, Ede

U komt in aanmerking voor deelname als u 65 jaar of ouder bent en zelfstandig woont in gemeente Ede. Belangrijk is dat u merkt dat u minder kracht heeft dan voorheen of meer moeite heeft met dagelijkse activiteiten. Graag aanmelden bij de onderzoekers van Wageningen Universiteit. Per email: promuscle@wur.n of belt u naar 06 1461 5476.

Over Pro Muscle
Het onderzoeksproject ‘Pro Muscle in de Praktijk’ is een grote studie. Het project wordt ook uitgevoerd met zorgorganisaties in Apeldoorn, Epe, Ermelo en Harderwijk. In totaal zijn er straks zo’n tweehonderd mensen bij betrokken. Deelnemers in andere gemeenten zijn positief over het programma . Met de uitkomsten van dit onderzoek kan leefstijlbegeleiding om de vitaliteit van senioren te bevorderen geoptimaliseerd worden.
In dit onderzoek werkt Opella samen met de gemeente Ede en Wageningen Universiteit en Research. Andere partners zijn bedrijven, de Alliantie Voeding in de Zorg en ook Zilveren Kruis Achmea volgt dit project aandachtig.