Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Maatschappelijk werk Ede

Gespreksgroep Alcohol en 55+ van start

Alcohol is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Gezelligheid vieren we met een wijntje, biertje of borrel. Maar als je ouder wordt kan je lichaam slechter tegen alcohol en andere middelen. Minder drinken levert goede resultaten op. Je voelt je fitter, je slaapt beter, afvallen gaat makkelijker en je valt minder snel. Je hebt meer energie en je voelt je ook helderder in je hoofd.

De andere kant is dat moeilijke situaties meer op je afkomen. Het vraagt dan ook veel wilskracht om een patroon te veranderen. Mensen die belemmeringen ervaren door het gebruik van alcohol of andere middelen en daar verandering in aan willen brengen, kunnen vanaf woensdag 15 september 2021 deelnemen aan de gespreksgroep Alcohol en 55+. De gespreksgroep is elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 in de Honskamp in Lunteren.

De gespreksgroep is er voor mensen die elkaar willen steunen, ontmoeten en samen onderzoeken wat er helpt om het alcoholgebruik of het gebruik van andere middelen te verminderen, dan wel te stoppen. Thema’s als zingeving, ontspanning en sociale contacten komen aan bod. Een ervaringscoach en professional begeleidt de groep. Kom gerust binnenlopen om kennis te maken met deze gespreksgroep. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over de gespreksgroep is te lezen op: www.maatschappelijkwerkede.nl 
Vragen kunnen gemaild worden naar info@maatschappelijkwerkede.nl of iriscovery@iriszorg.nl