Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Entree Nudehof

“Eerst de zure appel, maar daarna krijgen we het geweldig!”

Bewoners van de Nudehof in Wageningen krijgen een steeds beter beeld van hun toekomstige woning. De Nudehof is eind vorig jaar verkocht aan zorgvastgoedbelegger Estea en wordt in 2018 grondig gerenoveerd en gemoderniseerd. Een aantal bewoners van de Nudehof ging op excursie naar Zevenbergen, waar Estea zorglocatie De Westhoek renoveerde van verzorgingshuis naar individuele appartementen. Voor de Nudehof staat een soortgelijke renovatie op de planning. 

Bewoners van de Nudehof kregen in De Westhoek een rondleiding en er was gelegenheid twee appartementen te bezichtigen. Het 2-kamer appartement gaf een goed beeld van de toekomstige appartementen in de Nudehof. Bewoners reageerden zeer enthousiast, met name over de ruimte van de appartementen en het lichte kleurgebruik. Na afloop waren de positieve reacties niet van de lucht: “Ik heb mijn ogen uitgekeken. Het was heel mooi, de keuken, de badkamer, geweldig! Ik hoop dat het bij ons zo wordt.”

Ook tijdens een bijeenkomst van de Cliëntenraad van Opella gaven bewoners aan over het algemeen zeer tevreden te zijn. Men vindt dat Opella zorgvuldig met de bewoners mee denkt. Een familielid verwoordde het zo: “Eerst door de zure appel heen bijten, maar daarna krijgen we het geweldig!”.

Toekomst de Nudehof
Opella werkt al langere tijd aan de toekomst van de Nudehof. De Nudehof is een verzorgingshuis dat wat betreft huisvesting nog niet klaar is voor de zorgvragende klanten van de toekomst. Opella wil dat de Nudehof als een beschermde woonvorm beschikbaar blijft waar zorg en diensten kunnen worden geboden. Bewoners die klant zijn van Opella kunnen – indien passend en gewenst – na de renovatie in de Nudehof blijven wonen. Voor bewoners en hun naasten is een dergelijke verandering een enerverend proces, waarbij Opella hen individueel begeleidt.