Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Ede-Doet cheque uitgereikt aan bewoners de Honskamp

Meneer Roozen uit Lunteren kreeg vandaag zijn eerste Ede-Doet waardecheque uitgereikt door Geeske Telgen van de Cliëntenraad van Opella. Naar het adres van de Honskamp werd voorheen maar één Ede-Doet cheque gestuurd. Vandaar dat deze cheque voor meneer Roozen de eerste is die hij ontvangt.

De bewoners van de Honskamp vonden het jammer dat zij als inwoners van de gemeente Ede niet een eigen Ede-Doet cheque toegestuurd kregen. Als bewoner van een verpleeghuis blijf je immers meedoen in de samenleving en zoveel mogelijk de eigen regie voeren. Bij het voeren van de eigen regie hoort ook de mogelijkheid om zelf te beslissen waar de Ede-Doet cheque naar toe gaat.

Meneer Roozen en zijn dochter, mevrouw Van de Snepscheut, waren de eersten die dit hiaat signaleerden en kenbaar maakten bij de Cliëntenraad. Namens de bewoners van de Honskamp schreef de Cliëntenraad van Opella een brief aan de gemeente, met het verzoek om bewoners van verpleeghuizen als volwaardige medeburgers te beschouwen en mee te laten doen met het Ede-Doet initiatief. De gemeente gaf gehoor aan deze oproep en maandag 18 februari werd aan de bewoners van de Honskamp de cheque uitgereikt. Ook de andere bewoners van de verpleeghuizen van Opella ontvangen binnenkort de Ede-Doet waardecheque.

Mevrouw Van de Snepscheut nam samen met haar vader de eerste cheque in ontvangst: “Ik ben hier heel blij mee! Mijn vader en ik vonden dat hij recht heeft op deze cheque. Het gaat er om dat mensen in een verpleeghuis niet worden overgeslagen.”

 

Op de foto: Geeske Telgen (voorzitter Cliëntenraad Opella) overhandigt de cheque aan dhr. Roozen en mw. Van de Snepscheut
fotograaf: Niek Stam