Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
de Valkenburcht

Revalideren voor ouderen in de Valkenburcht in Oosterbeek

Na ruim 10 jaar revalidatiezorg in de Valkenburcht in Oosterbeek te hebben geleverd, gaat Opella deze locatie sluiten en de geriatrische revalidatiezorg (GRZ) concentreren op locatie Elias in Bennekom. Alle zorg die Opella in de Valkenburcht biedt, bieden wij ook op locatie Elias. Wij zijn voornemens om per 1 maart 2023 de locatie te verlaten. Revalidanten die op dat moment in de Valkenburcht verblijven, verhuizen -in overleg- met ons mee naar Bennekom of naar een andere aanbieder in de regio.

Succesvol en voorspoedig revalideren

Na een ziekenhuisopname wilt u graag zo snel mogelijk terug naar uw vertrouwde omgeving. Opella biedt u in de Valkenburcht in Oosterbeek revalidatie onder deskundige begeleiding. De revalidatielocaties van Opella hebben in vergelijking met andere revalidatiecentra een korte verblijfsduur en een hoge kans op terugkeer naar huis. In een intensief programma werkt u hier met ons samen aan. 

Opella is gespecialiseerd in de revalidatie van ouderen (we noemen dat geriatrische revalidatiezorg, GRZ). Het doel van de revalidatie is dat u zo snel en fit mogelijk thuis verder kan gaan met uw leven. Bij de start bespreken we met u wat u wilt bereiken en hoe u dat met onze hulp gaat aanpakken.

Wat u tijdens de dag zelf kunt, doet u zelf. Bijvoorbeeld uit bed komen, dagelijkse verzorging of het gebruiken van de maaltijden in het restaurant. Alles bij de Valkenburcht is gericht op uw revalidatie. Hoe meer u zelf doet, hoe groter de kans op een succesvol en voorspoedig verlopend herstel.

Bekijk onze video over revalideren bij Opella na een CVA:

 

Adresgegevens

Valkenburglaan 35
6861 AJ Oosterbeek

Klantbeoordeling

  • Professionele en betrokken medewerkers
  • Goede afstemming binnen het team en met u als klant
  • Deskundig in behandeling en herstel van ouderen

Therapie en complexe revalidatiezorg

U krijgt individuele therapie, traint in groepsverband en oefent ook zelfstandig om uw revalidatie te bevorderen. Wij stimuleren betrokkenheid van uw naasten bij het werken aan uw revalidatie.
Door de 24-uurs aanwezigheid van verpleegkundigen zijn wij in staat om complexe medische revalidatiezorg, zoals ziekenhuisverplaatste zorg, op de Valkenburcht aan te bieden. 

Deskundig team

Een vast team van medewerkers begeleidt u bij uw revalidatie. Onze specialist ouderengeneeskunde (arts) is medisch verantwoordelijk voor uw revalidatie en zet waar nodig andere behandelaren in om uw doelen te bereiken. Het team bestaat naast de specialist ouderengeneeskunde onder anderen uit verpleegkundigen, verzorgenden, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, maatschappelijk werkers en psycholoog. Met uw gemotiveerde inzet en onze professionele deskundigheid bereiken we dat u zo snel en fit mogelijk thuis verder kan gaan met uw leven. Indien nodig kunt u thuis met hulp van onze of andere professionals verder revalideren. 

klant revalidatie

Verblijf

De 34 revalidatiekamers van de Valkenburcht zijn voorzien van verstelbare bedden, televisie en wifi. De maaltijden gebruikt u zodra het mogelijk is in het restaurant. Ontbijt en lunch zijn in buffetvorm, voor het diner is er een keuzemenu. In het restaurant kunt u buiten de maaltijden terecht voor een kopje koffie of thee. Uw bezoek is van harte welkom tijdens de bezoektijden, dagelijks van 15.00-17.00 uur en van 19.00-21.30 uur en in het weekend ook van 10.00-12.00 uur. Therapie zal altijd voorgaan op andere afspraken, zoals bezoek of een kappersafspraak. 
De revalidatie van Opella is gehuisvest in parkflat de Valkenburcht, rustig gelegen in een mooie bosrijke omgeving. In de informatiemap op uw kamer kunt u lezen van welke voorzieningen van de Valkenburcht u gebruik kunt maken.
Wij bieden de unieke mogelijkheid om met uw partner bij ons te verblijven. Als uw partner geen zorg nodig heeft en er is een partnerkamer beschikbaar, is verblijf tegen betaling mogelijk. Heeft uw partner zorg nodig, dan bespreekt onze klantadviseur met u wat de mogelijkheden en kosten zijn.
Wij attenderen u erop dat wij een rookvrije locatie zijn.
 

"Het revalidatieproces heb ik als heel bijzonder ervaren. De professionaliteit, de betrokkenheid, de goede afstemming in het team. Dat gaf mij een veilig gevoel."

Bekijk hier de digitale rondleiding

360º

Revalidatie thuis

Het is belangrijk dat u thuis goed kunt functioneren. Op indicatie van de specialist ouderengeneeskunde is het mogelijk thuis verder te revalideren. De revalidatie thuis kan starten zodra u veilig thuis kunt wonen.

Meer informatie over revalidatie bij de Valkenburcht en eventuele revalidatie thuis vindt u in onze folder. Hierin vindt u ook een overzicht van de spullen die u meeneemt bij opname.  

Bekijk de folder                  Bekijk ook onze locatie Elias in Bennekom           

Faciliteiten

U kunt gebruikmaken van de volgende faciliteiten:

  • Kamers. De kamers in de Valkenburcht zijn ingericht met verstelbare bedden, een bureau, een zitje voor twee, televisie en wifi. Met de kamer naast u deelt u een keuken met koelkast en een aangepaste badkamer.
  • Restaurant. U maakt gebruik maken van het buffet voor ontbijt en lunch. Het diner is in de vorm van een keuzemenu. In overleg houden wij rekening met een eventueel dieet van onze revalidanten. Vragen kunt u stellen aan de medewerkers van het restaurant.
  • Kapper, pedicure en schoonheidssalon. Op afspraak kunt u gebruik maken van de kapper en de pedicure. In de informatiemap op de kamer treft u de gegevens.
  • Oefenzaal. Hier werkt u onder begeleiding of zelf aan uw trainingsprogramma. Er zijn professionele fitnessapparaten en een loopbrug.
Kosten

Voor revalidatiezorg heeft u een indicatie nodig. Het ziekenhuis regelt deze indicatie voor u. Daarmee wordt uw revalidatie vergoed door de zorgverzekeraar voor alle zorg die samenhangt met de reden van opname voor revalidatie. U betaalt het wettelijk eigen risico. 
Wanneer u komt revalideren met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) betaalt u daarvoor een eigen bijdrage aan het CAK. 

 

Praktisch

Kan ik in de Valkenburcht verblijven met mijn partner?

Partnerverblijf is in bijzondere omstandigheden mogelijk. Overlegt u met de klantadviseur van ons Servicepunt of er mogelijkheden zijn. Zij geeft u ook meer informatie over de kosten. 

Bereikbaarheid

De Valkenburcht ligt centraal in Nederland. Dit is bijvoorbeeld de reisafstand vanuit plaatsen in de omgeving:

Arnhem (9 km)
Ede (15 km)
Nijmegen (30 km)
Apeldoorn (35 km)

Adresgegevens

De Valkenburcht
Valkenburglaan 35
6861 AJ Oosterbeek

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222