Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Coronamaatregelen Opella

Coronamaatregelen klanten en naasten verpleeghuizen en revalidatielocaties

Opella heeft een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. 

Er zijn op dit moment geen coronabesmettingen van bewoners en revalidanten op de Opellalocaties.


ALGEMENE AFSPRAKEN OPELLALOCATIES VANWEGE CORONAVIRUS

In het algemeen gelden de algemene hygiënemaatregelen van het RIVM: regelmatig zorgvuldig de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, gebruik maken van papieren zakdoekjes en die weggooien in een afgesloten prullenbak, geen handen schudden en minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar. De medewerkers van Opella dragen een medisch mondkapje in situaties waarin zij geen 1,5 meter afstand kunnen houden van klanten. 

Bezoek 

De bezoekregeling van Opella geldt in de verpleeghuizen, revalidatielocaties en De Nudehof in Wageningen. Wij houden bewoners, revalidanten en de eerste contactpersonen op de hoogte van de bezoekregeling op de specifieke locatie. Het gaat om de volgende locaties:

 • Bennekom: verpleeghuizen de Baronie, Machtella, Walraven en revalidatielocatie het Baken
 • Harskamp: verpleeghuis Metje
 • Lunteren: verpleeghuis de Honskamp
 • Oosterbeek: revalidatielocatie de Valkenburcht 
 • Wageningen: verpleeghuis Torckdael, woonzorglocatie De Nudehof

Opella vraagt bezoekers om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich bij het bezoek te houden aan onderstaande afspraken. Alleen samen kunnen we de situatie zo veilig mogelijk houden. De belangrijkste afspraken bij bezoek zijn:

 • Heeft u corona-gerelateerde verschijnselen, komt u dan niet op bezoek.
 • Komt u gedurende 10 dagen niet op bezoek na terugkeer uit een gebied met een oranje of rood reisadvies. Dat geldt ook als u op last van de GGD in thuisquarantaine bent omdat u nauw contact heeft gehad met een persoon die besmet is (geweest) met het coronavirus. 
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Bij een volledig gevaccineerde bewoner (dat is een bewoner die minimaal twee weken geleden de tweede vaccinatie heeft gehad) mag op het eigen appartement het mondneusmasker afgedaan worden als de bezoeker op 1.5 meter afstand blijft. Daarvoor moeten de bezoekers wel negatief getest of gevaccineerd zijn. Dit kan ook met een negatieve zelftest. Op het moment dat bezoekers binnen de 1,5 meter komen, verzoeken wij dringend om het mondneusmasker altijd te dragen. 
 • Het is niet nodig om een afspraak te maken voor bezoek. Stemt u wel goed af met andere bezoekers in verband met het maximum aantal van 2 bezoekers tegelijkertijd. Er is geen maximum aantal bezoekers per dag per bewoner of revalidant.
 • Het bezoek vindt plaats in het eigen appartement van de bewoner of revalidant.
 • Bezoek in de buitenlucht is mogelijk. Vermijd drukbezochte plekken.  
 • Desinfecteer uw handen met handalcohol en was uw handen met water en zeep.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Mocht er sprake zijn van een coronabesmetting op de locatie, dan informeert Opella de eerste contactpersonen hierover. 

Wij noteren de gegevens van elke bezoeker, zodat we in geval van coronabesmetting eenvoudig contact kunnen opnemen met recente bezoekers. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Opella vernietigt de gegevens na twee weken. 

Vrijwilligers

Het is voor vrijwilligers weer mogelijk om – met beperkingen – vrijwilligerswerk te doen op een Opellalocatie. De belangrijkste vraag is of de vrijwilliger zelf weer aan het werk wil. Er is zeker geen verplichting om het vrijwilligerswerk weer op te pakken als de vrijwilliger zich daar zelf niet prettig bij voelt. Als vrijwilligers wel weer aan de slag willen, dan nemen zij contact op met vrijwilligers@opella.nl om hierover afspraken te maken. 

Nieuwe klanten

Opella neemt nieuwe klanten aan voor haar woon- en revalidatielocaties. De klantadviseur informeert u welke maatregelen wij nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Heeft u een hulpvraag?

Er zijn veel lokale initiatieven waar u terecht kunt. In het document Overzicht hulpaanbod voor klanten van Opella vindt u een overzicht van het hulpaanbod en de initiatieven waar u gebruik van kunnen maken. 

Coronamelder-app
Ieder die dat wil kan gebruik maken van de coronamelder-app. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. De app is te vinden in de App Store en Google Play Store. Vindt u het installeren van de app lastig? Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Ook veel bibliotheken kunnen helpen bij het installeren. Of bel de landelijke helpdesk coronamelder op 0800 - 1280.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222