Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Coronamaatregelen Opella

Coronamaatregelen klanten en naasten verpleeghuizen en revalidatielocaties

Opella heeft een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. 

ALGEMENE AFSPRAKEN OPELLALOCATIES VANWEGE CORONAVIRUS
In het algemeen gelden de algemene hygiënemaatregelen van het RIVM: regelmatig zorgvuldig de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, gebruik maken van papieren zakdoekjes en die weggooien in een afgesloten prullenbak, geen handen schudden en waar mogelijk minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar. 

Bezoek 

De bezoekregeling van Opella geldt in de verpleeghuizen, revalidatielocaties en De Nudehof in Wageningen. Het gaat om de volgende locaties:

 • Bennekom: verpleeghuizen de Baronie, Machtella en revalidatielocatie het Baken
 • Harskamp: verpleeghuis Metje
 • Lunteren: verpleeghuis de Honskamp
 • Oosterbeek: revalidatielocatie de Valkenburcht 
 • Wageningen: verpleeghuis Torckdael, woonzorglocatie De Nudehof

Sinds 1 juli is er een verdere verruiming voor bezoek op Opellalocaties. Alle eerste contactpersonen van bewoners en revalidanten van Opella zijn hierover geïnformeerd. Bezoek is alleen mogelijk op locaties waar geen coronabesmettingen zijn. Opella vraagt bezoekers om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich bij het bezoek te houden aan onderstaande afspraken. Alleen samen kunnen we de situatie zo veilig mogelijk houden. De belangrijkste afspraken bij bezoek zijn:

 • Heeft u corona-gerelateerde verschijnselen, komt u dan niet op bezoek.
 • Komt u gedurende 10 dagen niet op bezoek na terugkeer uit een gebied met een oranje of rood reisadvies.  Dat geldt ook als u op last van de GGD in thuisquarantaine bent omdat u nauw contact heeft gehad met een persoon die besmet is (geweest) met het coronavirus. 
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Het is niet meer nodig om een afspraak te maken voor bezoek. 
 • Het bezoek vindt plaats in het eigen appartement van de bewoner of revalidant.
 • Er zijn maximaal 2 bezoekers per persoon tegelijk toegestaan in verband met het houden van 1,5 meter afstand.
 • Bezoek in de buitenlucht is mogelijk. Vermijd drukbezochte plekken. 
 • Maak gebruik van het mondkapje dat Opella u aanbiedt op de locatie. Gebruik geen eigen mondkapjes. 
 • Desinfecteer uw handen met handalcohol en was uw handen met water en zeep.
 • Hoest en nies in uw elleboog.

Wij noteren de gegevens van elke bezoeker, zodat we in geval van coronabesmetting eenvoudig contact kunnen opnemen met recente bezoekers. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Opella vernietigt de gegevens na twee weken. 

Vrijwilligers

Het is voor vrijwilligers weer mogelijk om – met beperkingen – vrijwilligerswerk te doen op een Opellalocatie. De belangrijkste vraag is of de vrijwilliger zelf weer aan het werk wil. Er is zeker geen verplichting om het vrijwilligerswerk weer op te pakken als de vrijwilliger zich daar zelf niet prettig bij voelt. Als vrijwilligers wel weer aan de slag willen, dan nemen zij contact op met vrijwilligers@opella.nl om hierover afspraken te maken. Er zijn nog geen grootschalige activiteiten op de locaties. Eén-op-één contact tussen een bewoner / revalidant en een vrijwilliger is wel mogelijk.

Nieuwe klanten

Opella neemt nieuwe klanten aan voor haar woon- en revalidatielocaties. De klantadviseur informeert u welke maatregelen wij nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Heeft u een hulpvraag?

Er zijn veel lokale initiatieven waar u terecht kunt. In het document Overzicht hulpaanbod voor klanten van Opella vindt u een overzicht van het hulpaanbod en de initiatieven waar u gebruik van kunnen maken. 

 

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222