Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
coronavirus

Update corona Machtella en besmetting Torckdael

UPDATE 11 NOVEMBER 2020

In Machtella is op afdeling Briljant een bewoner helaas positief getest op het coronavirus. Op de afdeling Briljant wonen in totaal 14 bewoners. Alle bewoners van Machtella worden nauwlettend in de gaten gehouden op ziekteverschijnselen. Briljant is afgesloten van de andere afdelingen van Machtella. De komende dagen is er even geen bezoek mogelijk. Bewoners en contactpersonen worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd wanneer bezoek weer mogelijk is. 

Besmetting Torckdael
Een bewoner van verpleeghuis Torckdael De Drost is helaas positief getest op het coronavirus. Op de betreffende afdeling wonen in totaal 13 bewoners. Alle bewoners van Torckdael worden nauwlettend in de gaten gehouden op ziekteverschijnselen en indien nodig getest. De betreffende woning is afgesloten van de andere woningen van Torckdael. Bij de betreffende afdeling is bezoek op afspraak mogelijk, waarbij bezoekers zich houden aan afspraken zoals het dragen van beschermende middelen. De bewoners van de andere woningen kunnen gewoon bezoek blijven ontvangen. Wij vragen bezoekers nadrukkelijk om zich te houden aan de afspraken rondom bezoek, zoals niet op bezoek gaan bij corona-gerelateerde klachten, het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van het mondkapje dat Opella bezoekers aanbiedt.


UPDATE 10 NOVEMBER 2020

In Machtella is het aantal besmettingen op afdeling Topaas helaas opgelopen naar zeven bewoners. Alle 11 bewoners van afdeling Topaas zijn inmiddels getest. Vier bewoners zijn negatief getest en hebben geen corona. De meeste bewoners die ziek zijn, hebben milde klachten. De zieke bewoners verblijven in quarantaine op de eigen kamer met als doel verdere besmetting te voorkomen. Medewerkers zijn zowel bij zichzelf als bij bewoners alert op klachten en bij klachten wordt er meteen getest. Bij afdeling Topaas is vanaf dinsdag 10 november bezoek op afspraak mogelijk.

 

OORSPRONKELIJK BERICHT 5 NOVEMBER 2020

In verpleeghuis Machtella van Opella in Bennekom zijn twee bewoners helaas positief getest op het coronavirus. Op de betreffende afdeling wonen in totaal 11 mensen. Vier andere bewoners hebben corona-gerelateerde klachten en zijn in afwachting van de uitslag van de coronatest. Alle bewoners van Machtella worden nauwlettend in de gaten gehouden op ziekteverschijnselen. De afdeling is afgesloten van de andere afdelingen van Machtella. De zieke bewoners en bewoners met coronaklachten verblijven op de eigen kamer met als doel verdere besmetting te voorkomen. Bewoners worden te allen tijde verpleegd met beschermende maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM. Opella heeft nauwe afstemming met de GGD over de maatregelen die genomen worden om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.