Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

15 jaar Hospice Bennekom: een bijzondere plek

Hospice Bennekom van Opella bestaat deze maand vijftien jaar. Deze bijzondere plek voor mensen in de laatste levensfase biedt "persoonlijke en zeer professionele zorg", verwoordt een familielid van een gast. “Het voelt als een warme deken, in een periode waarin zorg en steun heel belangrijk zijn."

Een bevlogen team van zorgprofessionals en vrijwilligers combineert bij Hospice Bennekom een huiselijke sfeer met intensieve zorg. Verpleegkundige Ineke de Weijer: “Veel mensen brengen de laatste levensfase het liefst thuis door. Dankzij palliatieve thuiszorg kan dat vaak. Maar als dat niet meer mogelijk is of te belastend wordt, dan is Hospice Bennekom een goede optie.” Gasten en familieleden waarderen Hospice Bennekom, blijkt uit de reacties op de website ZorgkaartNederland. “Mijn moeder is hier met zorg, liefde en aandacht verzorgd. Er was oog voor wat zij nodig had, zelfs wanneer zij niet in staat was daar zelf om te vragen. Wij kunnen geen betere plek bedenken waar zij het laatste eind van haar leven had kunnen zijn.” 

Vrijwilligers

“De vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij de zorg en ondersteuning in Hospice Bennekom. Naast de ondersteuning bij de basiszorg, hebben zij tijd voor extra aandacht, bijvoorbeeld een voet- of handmassage, een gesprek of een wandeling. Daarnaast is er een team kookvrijwilligers dat iedere dag verse maaltijden voor de gasten bereidt. Persoonlijke wensen vervullen we zo veel mogelijk. Ook familieleden en andere naasten zijn daarbij belangrijk. Zij zijn dag en nacht welkom.”

Meer informatie

Lees meer over Hospice Bennekom of neem contact op met het Opella servicepunt, telefoon 0318 752222, servicepunt@opella.nl. Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk of wilt u een keer meelopen om te kijken of het werk bij u past? Bekijk dan onze vrijwilligersvacature bij Hospice Bennekom en neem contact met ons op.