Servicepunt 0318 752222

Bel Me Terug

Zorgtechnologie

Opella maakt gebruik van zorgtechnologie om het welzijn van onze klanten te vorderen. Soms kan door de inzet van zorgtechnologie het werk efficiënter worden uitgevoerd.

Zorgrobot Zora

Een voorbeeld van hoe techniek kan worden ingezet voor het welzijn van mensen is zorgrobot Zora. De kleine robot brengt ouderen letterlijk in beweging, doet met hen een geheugenspelletje, laat de muziek horen waar zij zich prettig bij voelen. Minder actieve ouderen raken enthousiast en komen met behulp van Zora uit het isolement. Zora doet iets met mensen. Ze is een verrijking en geen vervanging van menselijk contact. Zora wordt sinds 2015 uitgetest op locatie Walraven, bij het kleinschalig wonen voor mensen met dementie. De eerste positieve ervaringen leiden ertoe dat Zora de komende jaren op meer plekken binnen Opella zal worden ingezet.

Tablets

Een ander voorbeeld van zorgtechnologie is het gebruik van tablets in de thuiszorg. Thuiszorgmedewerkers hebben de gegevens van de klant altijd bij de hand en up to date. Het beperkt papieren administratie en vereenvoudigt de declaraties naar de verzekeraars.