Servicepunt 0318 752222

Bel Me Terug

Opella in de wijk

Dinsdag 24 januari hebben genodigden kennis kunnen maken met de nieuwe thuisbasis van het thuiszorgteam Ede Oost. De afgelopen vijf jaar hebben zij gewerkt vanuit een kantoor in woon-zorgcentrum Bethanië. Door de enorme groei van de wijk was het thuiszorgteam toe aan een nieuwe locatie in de wijk: Willem Pijperlaan 10. Voor de klant verandert er niets; hij of zij blijft dezelfde zorg ontvangen van de eigen vertrouwde gezichten.

Zichtbaar in de wijk
Opella vindt het heel belangrijk om in de regio direct aanwezig te zijn in de buurt waar de zorg geboden wordt, om letterlijk dicht bij de klant te zijn. Om de zorg zo veel mogelijk passend,dichtbij en wijkgericht te kunnen leveren is het belangrijk om te weten wat er speelt in de wijk. Daarom werkt Opella nauw samen met onder anderen huisartsen en GGZ-organisaties in de wijk.

Verbindingen in de wijk
Opella levert dagelijks aan vele wijkbewoners onder meer huishoudelijke ondersteuning, verzorging, verpleging, alarmering, behandeling en thuisbegeleiding.  Door verbinding te maken in de wijk is er veel mogelijk. Bijvoorbeeld doormee te denken met de gemeente Ede over activiteiten in de wijk. Hierbij zet Opella haar kennis in over de behoefte die er in de wijk is. Zo hebben we bijvoorbeeld in nauwe  samenwerking met Indigo, gemeente Ede en vrijwilligers van buurthuis De Zanderij al drie keer een bingo georganiseerd voor klanten en wijkbewoners van Ede-Zuid, waar de laatste keer maar liefst tachtig bezoekers aanwezig waren.

Terug naar vorige pagina  

OVERIGE ARTIKELEN

NIEUWSARCHIEF

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan